Altaylar çiftliği teknik gezi

teknik gezi

14.02.2022 624

BİSMİL MEZOPOTAMYA M.T.A.L ÖĞRENCİLERİ ÇİFTLİKTE DERS İŞLEYEREK HAYVANCILIĞI ÖĞRENİYOR

Mezopotamya Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Okulların Açılması İle Beraber alan Öğretmenlerinin öncülüğünde Teknik Saha Gezileri düzenleyerek öğreniyorlar. Okulumuz bünyesinde bulunan Hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği alan öğrencileri, Ziraat mühendisi /Zooteknist  Hayvan Sağlığı Ve Yetiştiriciliği alan Şefi Sedat Çetin YAMAÇ gözetiminde Bismil ilçemizde bulunan  Öz Altaylar Büyükbaş Hayvan Çiftliğine giderek dersi çiftlikte işlediler. Öğrenciler çiftlikte sağmal hayvanları , Buzağı Bölmesini ,Rasyon Hazırlama Metodlarını, Kaba Ve Kesif Yemleri, Ultrason Cihazı İle Gebelik Kontrolünü, Hayvanları Tımar Etmenin Yararlarını , Traway Kafes Sistemini, Rektal Muayeneyi aktif katılım göstererek yaparak yaşarak öğrenme metodu ile severek eğitim aldılar. Rehberlik ve danışman öğretmenimiz Ferhat BOZKURT'un  eşlik ettiği teknik gezimiz öğrencilerin üniversitede hangi branşları seçebilecekleri konusunda  ve  sınav sistemi hakkında  bilgi verildi. İşletmede bulunan veteriner hekim ve teknisyenler tarafından  işletme hakkında  genel bilgi verilerek öğrencilere hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı alanının sektördeki önemine vurgu yapıldı.